آموزشی, بره موم, زنبور عسل, ژل رويال, گرده گل

درمان بیماری ها با محصولات زنبورعسل

عسل طبیعی شیرین گل

محصولات زنبورعسل در صدر هرم مواد مغذی!

عسل اصلی ترین و گسترده ترین محصول زنبورعسل است. این محصول از پردازش شهد گل ها تهیه شده و در کندو ذخیره می شود. عسل به دلیل دارابودن بسیاری از موادمغذی در بازار عرضه می شود. عسل در زمان قدیم به عنوان یک درمان محلی استفاده میشد و اکنون این محصول به عنوان دارو مصرف می شود.

دیگر محصولاتی که توسط زنبورعسل تولید می شوند عبارتند از: ژل رویال، موم زنبورعسل، بره موم و گرده زنبورعسل.

این محصولات از زمان قدیم برای تغذیه و درمان استفاده می شده است.

عسل

عسل از طریق زنبورهایی که شهد گل را جمع آوری می کنند ساخته می شود. عسل متشکل از فروکتوز، گلوکز با مقادیر جزئی ساکارز، مالتوز و دیگر قندهای پیچیده است. پرولین فراوان ترین اسید آمینه و به دنبال آن گلوماتیک اسید، آلانین، فنیل آنالین و… از اسید آمینه های فراوان در عسل هستند. همچنین در عسل مقدار جزئی پروتئین وجود دارد. به دلیل وجود دانه های گرده مقدار اندکی ویتامین B نیز در عسل وجود دارد. مواد معدنی خاک گیاهان باعث وجود پتاسیم در عسل می شود.

 

عسل شفابخش

  • التیام زخم ها

در مقاله قبلی درباره تاثیرات مشاهده شده ی عسل بر انواع زخم ها توضیح دادیم.

عسل علاوه بر خاصیت ضدمیکروبی که عامل شفابخش زخم هاست، خاصیت التیام دهندگی سلول های پوستی درگیر زخم را نیز دارد. 

  • فعالیت آنتی اکسیدانی

آنتی اكسیدان ها از اثرات تخریبی رادیكال های آزاد می كاهند و در نتیجه احتمال بیماری هایی همچون سرطان و حمله قلبی را كاهش می دهند.

  • فعالیت ضدسرطانی

در آزمایش های انجام شده در آزمایشگاه ها، اثرات عسل بر مهار انواع سرطان اثبات شده است. پلی فنول ها که دارای ویژگی محافظتی در برابر مواد شیمیایی مختلف هستند باعث ممانعت از تکثیر سلول های سرطانی در بدن می شوند.

عسل طبیعی شیرین گل

بره موم

بره موم یا پروپولیس، ماده رزینی است که زنبورعسل با جمع آوری رزین از جوانه و دیگر بافت های گیاه تولید میکند. زنبور عسل بره موم را با موم و گرده مخلوط میکند و ماده ای متراکم و قابل انعطاف برای تعمیر و ضدعفونی کندو تولید می کند. 

خواص بره موم

  • فعالیت تعدیل ایمنی
  • فعالیت ضد التهابی
  • بهبود زخم و محافظت از پوست
  • فعالیت آنتی اکسیدانی
  • اثرات ضدسرطانی
بره موم شیرین گل

ژل رویال

ژل رویال از ترشحات غدد بزاقی زیرحلقی و زیرزبانی زنبورعسل بدست می آید. رنگ این ماده سفید مایل به زرد است. این ماده حالت ژلاتینی دارد و حاوی 67 درصد آب، 16 درصد قند، 12.5 درصد پروتئین و اسیدآمینه و 5 درصد چربی است که درمنابع مختلف این مقادیر متفاوت است. آنزیم ها، ویتامین ها، فنول ها و مواد معدنی نیز در مقادیر کم در آن وجود دارند.

خواص ژل رویال

  • فعالیت تعدیل ایمنی
  • فعالیت ضدالتهابی 
  • فعالیت آنتی اکسیدانی
  • اثر تعدیل کننده عصبی
  • پیشگیری از سندرم متابولیک
ژل رویال شیرین گل

گرده گل

زنبورها پس از کاوش در گیاهان، گرده هارا به کندو می آورند و آن را به صورت گلوله متراکم ذخیره می کنند. کربوهیدرات، پروتئین و اسیدآمینه، چربی و اسیدهای چرب، فنولها، آنزیم و کوآنزیمها، ویتامینها و مواد معدنی از ترکیبات شیمیایی اصلی گرده زنبور عسل هستند. با این حال ترکیب شیمیایی گرده، با توجه به منابع گیاهی، منطقه جغرافیایی و شرایط آب و هوایی بسیار متغیر است و خواص بیولوژیک و درمانی را تحت تأثیر قرار میدهد.

گرده زنبور عسل، غذایی انرژی زاست که به عنوان مکمل رژیمی یا برای ورزشکاران استفاده میشود. محتوای حاوی پروتئین، چربی و مواد معدنی (به ویژه کلسیم، منیزیم، آهن و فسفر)، ارزش غذایی هم تراز یا بیشتر از حبوبات خشک را به گرده زنبور عسل بخشیده است.

خواص گرده گل

  • تعدیل ایمنی
  • فعالیت ضدالتهابی
  • فعالیت آنتی اکسیدانی
  • اثرات ضدسرطانی
  • اثرات ضدآترواسکلروز و ضددیابتی
  • خواص تغذیه ای
گرده گل شیرین گل

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *